Sejers blog

Sejers blog

Sejer Andersen og Vitus Bering Teatret

Homepage: www.sejerandersen.com

På vej til Berings Ø

NyhederPosted by Adm 2016-03-02 09:32:45
Fra Sejer Andersens dagbog, mandag d. 29. februar

Fire mand rejser 6.000 km for at arrangere en hæderstur og -forestilling for Vitus Bering og for de danske og russiske arkæologer der fandt hans grav for 25 år siden. I disse timer flyver skuespiller og kunstnerisk leder Sejer Andersen, institutdirektør Finn Andersen, Det Danske Kulturinstitut i Sankt Petersborg, turleder Ildar Mamatov og filmfotograf Preben Kjeldsen hen over den russiske tajga for at lande i Petropavlovsk, havnebyen som Vitus Bering anlagde.

Der vil de afholde møder med de russere som er meget interesserede i at Vitus Bering Teateret spiller forestillingen om Vitus Berings sidste time på Bering øen ved hans grav. Det skal foregå i juli måned. Regionen Kamchatka og byen er stærkt involveret, borgmestre, kulturministre (ja, der er 2), embedsmænd, forskere, journalister, handelskammeret, teaterfolk og andre kunstnere, museumsfolk. Den danske delegation er inviteret til en galaforestilling på byens ny istandsatte nationalscene DRAMATEATRET.

Se den illustrerede udtalelse fra Lýdur Pálsson, direktøren for det islandske søfartsmuseum på Eyrarbakki efter opførelsen i april 2015.

Thomas Winkler, Danmarks ambassadør til Rusland, skrev om opførelsen i Krasnoyarsk d. 1. november 2015.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.